Outlook OST-konvertointi ja korjaus

Outlook OST to PST konvertointi


Microsoft Outlook sähköpostin offline-kopion (.ost-tiedoston) kanssa saattaa joskus esiintyä ongelma, ettei sitä voida enää avata Outlook-ohjelmalla, ja näin ollen postilaatikkoon ei päästä käsiksi. Yleisimmin ongelman aiheuttaa sähköpostiprofiiliin tehdyt muutokset, mahdolliset rekisterivirheet, tai käyttöjärjestelmän ja Outlookin uudelleenasennus. Uudelleen asennettaessa Outlook-ohjelmaa, asennus luo automaattisesti järjestelmän rekisteriin uuden yksilöllisen sähköpostiprofiilin, sekä tähän sidonnaisen sähköpostin offline-kopion (.ost). Tällaisessa tapauksessa alkuperäisen .ost-tiedoston avaaminen ei ole enää mahdollista uudella profiililla.

Mikäli alkuperäinen .ost-tiedosto sisältää tietoa jota ei ole synkronoitu sähköpostipalvelimelle, esim. virheellisesti määritettyjen palvelinasetusten vuoksi, voidaan tämä ongelma monesti ratkaista muuntamalla .ost-tiedosto Outlookin paikalliseksi .pst-datatiedostoksi, ja näin postilaatikko saadaan taas auki.


Käytössäni on tehokkaat, ammattitasoiset työkalut, joilla OST-tiedostojen konvertointi onnistuu mutkattomasti, oli kyseessä sitten salaamaton tai salattu tiedosto. Myös vioittuneen tiedoston korjaus on mahdollista!

Konvertointi voidaan suorittaa useimpiin tunnettuihin muotoihin, kuten:

PST, MSG, EML, EMLX, TEXT, MBOX, HTML, MHT, XPS, RTF, DOC, Windows Live Mail, ICS, vCard, CSV, PDF, Lotus Notes, Zimbra, Maildir ja Thunderbid.

Mitä .ost ja .pst -tiedostot ovat?


Outlookin offline-kopio (.ost)

IMAP-, Microsoft 365-, Exchange- ja Outlook.com-tilit, tallentavat työasemalle sähköpostipalvelimella sijaitsevan postilaatikon tiedoista synkronoidun kopion, offline-tilassa olevan Outlookin datatiedoston (.ost) avulla. Kun yhteys postipalvelimeen keskeytyy, tai Internet-yhteys katkeaa, voidaan sähköpostia edelleen käyttää. Sähköpostiviestejä ei kuitenkaan lähetetä eikä uusia viestejä ladata, kunnes Internet-yhteys on palautettu. Kun yhteys palautuu, muutokset synkronoidaan automaattisesti, ja kansiot ja kohteet palvelimessa ja tietokoneessa ovat jälleen samat.

Outlookin lokaali datatiedosto (.pst)

Outlookin datatiedosto (.pst) sisältää viestit ja muut Outlook -kohteet, ja se tallennetaan paikallisesti tietokoneeseen. Datatiedostoa (.pst) käytetään tavallisilla POP/POP3-tileillä. Outlook 2013 ja vanhemmat versiot käyttävät datatiedostoa (.pst) myös IMAP-tileillä. PST-tiedostoa voidaan myös käyttää kohteiden varmuuskopiointiin ja vientiin kaikenlaisista sähköpostitileistä.