Puhdistushuolto

Tietokoneiden ja pelikonsolien puhdistukset

Teemme laitteille perusteelliset sisä- ja ulkopuhdistukset. Suoritamme puhdistuksen aina tapauskohtaisesti, laitteelle parhaiten sopivin ja turvallisin menetelmin. Sisäpintoja puhdistettaessa käytämme ESD-suojausta laiterikkojen välttämiseksi. Tilatuin puhdistustyömme on pölynpoisto paineilmalla, joka usein onkin riittävä monille laitteille.

Säännöllistä puhdistusta

Aktiivista lämmönsiirtoa edellyttävät laitteet, kuten tietokoneet ja pelikonsolit on syytä puhdistaa sopivin aikavälein. Etenkin ilmajäähdytteisten laitteiden jäähdytyssiilit ja ilmakanavat tarvitsevat säännöllistä pölynpoistoa, tehokkaan lämmönsiirron ja toimivan ilmanvaihdon takaamiseksi.

Pölystä tukkeutuneet jäähdyttimet nostavat merkittävästi suoritin-, näytönohjain- ja muistipiirien lämpötilaa, mikä johtaa lämpötahnojen ennenaikaiseen kuivumiseen, aiheuttaen suorituskyvyn tippumista ja lopulta muita toimintahäiriöitä, lyhentäen myös komponenttien elinkaarta. Lämpötahnat on suositeltavaa vaihtaa aika ajoin.

Teemme puhdistuksen yhteydessä myös lämpötahnojen vaihdot!

Laitteen sisälle kertynyt irtolika, kuten pöly ja roskat poistetaan paineilmapuhalluksella tai pölynimurilla laitteelle sopivilla suulakkeilla.

Elektronisten piirien ja komponenttien pinnoille tarttunut lika, kuten rasva, nestevalumat ja tahrat poistetaan sähköä johtamattomalla ja rasvattomalla kuivapuhdistusaineella.

Jäähdytyssiiliin, suojasäleikköihin ja muihin ahtaisiin paikkoihin pinttynyt lika, kuten pakkautunut ja tiivistynyt pöly voidaan vaihtoehtoisesti irrottaa antistaattisella harjalla sekä muilla mekaanisilla puhdistustyökaluilla.

Tietokoneiden, näyttöjen, näppäimistöjen, hiirien ja muiden laitteiden ulkopinnoille tarttunut lika ja muut epäpuhtaudet poistetaan puhdistusliinoilla ja materiaalille soveltuvilla puhdistus- ja desinfiointiaineilla.

Varaa aika laitteen puhdistukselle!