Laitepuhdistukset

IT- ja viihde-elektroniikkalaitteiden puhdistus

Teemme tietokoneiden, pelikonsolien ja muiden laitteiden perusteelliset sisä- ja ulkopuhdistukset vuosien kokemuksella! Puhdistamme laitteet tarttuneesta liasta, pölystä ja muista epäpuhtauksista asianmukaisilla puhdistusvälineillä ja työkaluilla. Suoritamme puhdistustyön aina laitekohtaisesti, turvallisuustekijät ja laitteelle soveltuvat puhdistustavat huomioiden.

Elektroniikkaa käsiteltäessä käytämme poikkeuksetta ESD-ranneketta suojataksemme laitetta staattisilta sähköpurkauksilta laiterikkojen välttämiseksi.

Puhdistamme muun muassa seuraavia laitteita

Tilatuin puhdistustyömme on pölynpoisto paineilmalla, joka monesti onkin riittävä useimmille laitteille.

Säännöllinen pölynpoisto

Aktiivista lämmönsiirtoa edellyttävät laitteet, kuten tietokoneet ja pelikonsolit on suositeltavaa puhdistaa ajoittain. Etenkin ilmajäähdytteisten laitteiden jäähdytyssiilit ja ilmakanavat kaipaavat säännöllistä pölynpoistoa, tehokkaan lämmönsiirron ja riittävän ilmanvaihdon takaamiseksi.

Pölystä tukkeutuneet jäähdyttimet nostavat merkittävästi suoritin-, näytönohjain- ja muistipiirien lämpötilaa, mikä aiheuttaa lämpötahnojen kuivumista, heikentäen laitteen suorituskykyä ja lisäten toimintahäiriöiden riskiä. Lämpötahnat onkin suositeltavaa vaihtaa sopivin väliajoin, sillä korkea lämpötila lyhentää väistämättä komponenttien elinkaarta.

Teemme puhdistuksen yhteydessä myös lämpötahnojen vaihdot!

Yleisimmät puhdistustavat

Laitteen sisälle kertynyt irtolika, kuten kertynyt pöly ja roskat poistetaan paineilmapuhalluksella tai vaihtoehtoisesti pölynimurilla käyttäen laitteelle soveltuvia kova- tai harjasuulakkeita.

Käytämme paineilmapuhalluksessa elektroniikalle soveltuvaa laadukasta vedenerotinta, jonka suodatusaste on 20 mikronia.

Elektronisten piirien ja komponenttien pinnoille tarttunut lika, kuten rasva, nestevalumat ja tahrat poistetaan sähköä johtamattomalla ja rasvattomalla kuivapuhdistusaineella, puhdistuspuikoilla ja nukkaamattomilla puhdistusliinoilla.

Jäähdytyssiiliin, suojasäleikköihin ja muihin ahtaisiin paikkoihin pinttynyt lika, kuten pakkautunut ja tiivistynyt pöly voidaan vaihtoehtoisesti poistaa antistaattisella harjalla/puhdistussudilla, puhdistusgeelillä sekä muilla mekaanisilla puhdistusvälineillä.

Tietokoneiden, näyttöjen, näppäimistöjen, hiirien ja muiden laitteiden ulkopinnoille tarttunut lika ja muut epäpuhtaudet poistetaan lähtökohtaisesti puhdistusliinoilla käyttäen materiaalille soveltuvia puhdistus- ja desinfiointiaineita.

Erityistapauksissa puhdistamme joitain metalliosia myös ultraääni- ja höyrypesulla, materiaalista ja likaisuusasteesta riippuen.

Ota yhteyttä ja varaa aika laitteen puhdistukselle!